30 травня відбудеться рейтингове інтернет-голосування за 15 кандидатів до складу Ради громадського контролю НАБУ — інструменту цивільного контролю за діяльністю Національного антикорупційного бюро України. ТІ Україна делегує Катерину Риженко та Максима Костецького позмагатися за членство в РГК.

Катерина Риженко є керівником юридичного відділу ТІ Україна. Останні 3 роки вона займалася питаннями антикорупційної інфраструктури, моніторингом діяльності державних органів та органів правопорядку, а також темою розшуку та менеджменту корупційних активів.

Катерину вже двічі обирали в РГК НАБУ, тож вона добре розуміє не тільки специфіку бюро, а й труднощі, з якими може зіткнутися член Ради.

«На Україну чекають парламентські вибори, у вересні запрацює Вищий антикорупційний суд. І до НАБУ та всієї антикорупційної системи буде ще більше уваги та питань, — зазначає Катерина. — Тож щоб ідентифікувати ефективну роботу бюро чи її відсутність, необхідний тотальний громадський контроль».

 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(494) "На Україну чекають парламентські вибори, у вересні запрацює Вищий антикорупційний суд. І до НАБУ та всієї антикорупційної системи буде ще більше уваги та питань. Тож щоб ідентифікувати ефективну роботу бюро чи її відсутність, необхідний тотальний громадський контроль" ["quote_author"]=> string(85) "Катерина Риженко, керівник юридичного відділу" }

На Україну чекають парламентські вибори, у вересні запрацює Вищий антикорупційний суд. І до НАБУ та всієї антикорупційної системи буде ще більше уваги та питань. Тож щоб ідентифікувати ефективну роботу бюро чи її відсутність, необхідний тотальний громадський контроль

Катерина Риженко, керівник юридичного відділу

Максим Костецький — юридичний радник ТІ Україна, адвокат. Протягом останніх двох років він активно працював над впровадженням антикорупційної та судової реформ в Україні, відповідав в організації за системну адвокацію запуску Вищого антикорупційного суду.

Максим впевнений, що Рада громадського контролю виконує важливу соціальну функцію, адже суспільство має знати і контролювати роботу спеціалізованого органу для боротьби з корупцією:

«ТІ Україна активно працює над реалізацією низки реформ, зокрема антикорупційної та судової. Тож ми зможемо забезпечити дві ключові речі, пов’язані із діяльністю РГК при НАБУ. Перше – це фаховий та якісний контроль за діяльністю органу правопорядку, на який виділяється значна кількість коштів платників податків. А друге – це якісна комунікація із суспільством, щоб воно було впевнене в тому, що Бюро дійсно фахово виконує свою роботу».

Рейтингове інтернет-голосування за 15 членів до нового складу Ради громадського контролю НАБУ відбудеться 30 травня з 9:00 до 21:00 на сайті nabu.gov.ua.

Офіційні результати виборів будуть оприлюднені 6 червня 2019 року.

Нагадаємо, що РГК НАБУ — це дієвий інструмент цивільного контролю за діяльністю Національного антикорупційного бюро України. Члени Ради беруть участь у відборі працівників НАБУ: від детективів до директорів територіальних управлінь. Також РГК делегує двох членів до Дисциплінарної комісії, які разом з трьома представниками Бюро розглядають результати внутрішніх розслідувань і рекомендують застосувати різні види дисциплінарних стягнень.

Більше про Раду громадського контролю при НАБУ можна дізнатися на сайті.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(623) "Ми зможемо забезпечити дві ключові речі, пов’язані із діяльністю РГК при НАБУ. Перше – це фаховий та якісний контроль за діяльністю органу правопорядку, на який виділяється значна кількість коштів платників податків. А друге – це якісна комунікація із суспільством, щоб воно було впевнене в тому, що Бюро дійсно фахово виконує свою роботу." ["quote_author"]=> string(66) "Максим Костецький, юридичний радник" }

Ми зможемо забезпечити дві ключові речі, пов’язані із діяльністю РГК при НАБУ. Перше – це фаховий та якісний контроль за діяльністю органу правопорядку, на який виділяється значна кількість коштів платників податків. А друге – це якісна комунікація із суспільством, щоб воно було впевнене в тому, що Бюро дійсно фахово виконує свою роботу.

Максим Костецький, юридичний радник