7-й Глобальний саміт Партнерства відкритого уряду (OGP) пройде в Кореї вже 15-17 грудня 2021 року. 

Його провідні теми: посилення громадського простору та партисипації, боротьба з корупцією та сприяння інклюзивним цифровим інноваціям.

ТІ Україна долучається до однієї з дискусійних панелей на OGP Global Summit: «Роль відкритих даних та аналітичних інструментів для забезпечення прозорого та ефективного управління публічною власністю».

Чому це важливо?

Управління держпідприємствами може бути одним з найважливіших факторів для деяких економік, що виходять з кризи COVID-19. В Україні, наприклад, зареєстровано близько 3500 державних підприємств, 40% з яких не функціонують й існують тільки на папері. Кожне третє підприємство є збитковим та може бути потенційним джерелом фінансових ризиків

Відсутність адекватних механізмів контролю і низький рівень прозорості роблять діяльність державних підприємств джерелом корупційних ризиків, що призводять до фінансових втрат для держави.  Однак розвиток нових технологій і відкритих урядових даних виводить управління публічною власністю на новий рівень. 

Разом ми знайдемо відповіді на питання:

Які практики ефективного врядування в управлінні публічною власністю є найкращими? 

Чому його реалізація не завжди працює так, як повинна? 

Як відкриті дані про державні активи можуть допомогти зробити процес управління державними підприємствами прозорим і професійним? 

І яка роль громадянського суспільства в досягненні цих цілей? 

Спікери:

Христина Зелінська — Керівниця напряму управління публічним майном ТІ Україна;

Ніьгун Гйокгур — Незалежний консультант Світового Банку та МВФ;

Джон Токоліш — DeloitteUA;

Віктор Нестуля — Керівник напрямку Східної Європи та Центральної Азії в Open Government Partnership.

Модератор: Андрій Боровик, Виконавчий директор ТІ Україна.

Глобальні саміти OGP надають можливість представникам уряду, громадянського суспільства та іншим обмінюватись найкращими практиками та прогресом у реалізації урядових ініціатив. Захід буде корисним як для них, так і для активістів, що працюють у сферах, пов’язаних з темами заходу.

Реєструйтесь зараз.