На щорічній онлайн-конференції члени Трансперенсі Інтернешнл Україна вперше обрали представників до Наглядової ради організації. 

Відтепер до цього органу організації входять Антоніна Прудко, Юрій Бугай та Андрій Білецький.

 

Антоніна Прудко — голова секретаріату мережі UNIC. Має понад 17 років досвіду співпраці з міжнародними організаціями (серед них — ОЕСР та ОБСЄ), а також працювала з національними некомерційними та державними органами в Україні. 

Юрій Бугай — виконавчий директор та співзасновник StudyDive. Юрій був співкоординатором інноваційної реформи системи закупівель Prozorro, а також керував розробкою та впровадженням системи eHealth в Україні. 

Андрій Білецький — адміністративний директор аналітичного центру ACREC. На цій посаді неодноразово долучався до законопроєктної діяльності, громадських обговорень та ініціатив. З 2020 року — член Громадської ради при Національному агентстві з питань запобігання корупції.

 

Наглядова Рада є новим контролюючим органом ТІ Україна. Наглядова Рада консультуватиме і контролюватиме Організацію у питаннях фінансової діяльності та цільового використання активів, а також щороку буде надавати членам організації висновок про фінансову діяльність організації за минулий рік. Також Наглядова Рада ТІ Україна здійснюватиме контроль за виконанням рішень керівних та виконавчих органів Організації. 

Згідно зі Статутом Організації члени Наглядової ради обираються Конференцією членів громадської організації на два роки. При цьому до Наглядової Ради не можуть входити членкині/-и інших керівних органів, а також членкині/-и і працівники Організації.

Детальніше про повноваження Наглядової Ради читайте у Статуті ТІ Україна.