Правління ТІ Україна виключило деяких членів з організації через несплату/неповну сплату членських внесків.

15 травня 2019 року на своєму засіданні правління ГО “Трансперенсі Інтернешнл Україна”, спираючись на Статут, затвердило Положення про розмір та порядок сплати членських внесків.

Зокрема в документі ідеться, що члени мають сплачувати членські внески до 1 серпня кожного року. Правління встановило 1000 грн як щорічний внесок на 2019 рік. 

Станом на березень 2020 року організація не отримала від деяких членів внесків у повному розмірі. Згідно зі Статутом, невиконання рішень правління, порушення обов’язкових для всіх організації правил, норм або зобов’язань, затверджених правлінням, – це одна з підстав для виключення з членства.

Варто пам’ятати, що саме члени ГО обирають членів правління, яке своєю чергою на своїх засіданнях приймає рішення щодо діяльності організації.

ТІ Україна як відкрита громадська організація сповідує принципи рівності всіх своїх членів. Члени мають дотримуватись вимог Статуту та виконувати рішення керівних органів організації.

Окрім того, комітет з акредитації членів глобального Transparency International, як правило, підтримує практику членських внесків як “позитивний спосіб забезпечення стійкості, легітимності та незалежності”.