20 жовтня ТІ Україна, НАБУ та Міністерство цифрової трансформації презентували освітній серіал «Від заяви до вироку», який розповідає про особливості роботи Національного антикорупційного бюро.

Цей освітній проєкт допоможе розібратися в роботі антикорупційних органів та дізнатися, як захистити свої права, якщо ви зіштовхнулись з корупцією. На основі конкретної історії автори проєкту розповідають, як має відбуватися розслідування і покарання корупції, і яку роль у таких розслідуваннях відіграє Національне антикорупційне бюро. З нашим героєм ви пройдете усі етапи: від повідомлення про корупцію і до винесення вироку судом.

Серіал складається з 5 серій, які кожен охочий може безкоштовно подивитися на національному порталі з розвитку цифрової грамотності Дія.Цифрова освітаhttps://bit.ly/vid_zayvu_do_vyroku.

Катерина Риженко, заступниця виконавчого директора з юридичних питань Трансперенсі Інтернешнл Україна: «Серіал «Від заяви до вироку» вартий перегляду тому, що боротьба з корупцією — це великий біль для українського народу протягом багатьох років. Саме в цьому серіалі ви знайдете відповіді на запитання: як боротися з корупцією, хто цим займається, і що робити, якщо ви особисто наштовхнулися на вимагання хабаря».

Особливістю цього освітнього проєкту є те, що навчання відбувається на практичних ситуаціях, а теоретичні пояснення та коментарі до них надають експерти ТІ Україна та НАБУ. Кожен епізод завершується тестуванням для закріплення знань, а після проходження курсу кожен глядач отримає сертифікат, який надає кредити Європейської кредитно трансферна-накопичувальної системи.

«Ми в ТІ Україна відстежуємо роботу НАБУ від самого заснування, і весь цей час  наштовхувалися на однаковими запитання щодо роботи Бюро, антикорупційних органів та загалом про особливості розслідування корупційних злочинів, — пояснює ідею створення цього серіалу керівниця комунікаційного відділу ТІ Україна Вікторія Карпінська.І вже відсьогодні представники громадянського суспільства, державні службовці, студенти правничих та інших факультетів і загалом усі зацікавлені громадяни зможуть пройти цей курс та знайти відповіді на такі питання і краще зрозуміють цю тему».

Дивіться трансляцію презентації тут.

Серіал створено Трансперенсі Інтернешнл Україна та Національним антикорупційним бюро за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження».