Transparency International Ukraine відзначає черговий рік своєї повної акредитації в Україні. Розповідаємо, ким ми стали для держави й чим саме посилюємо її.

Transparency International Ukraine — акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки та впровадження змін задля зниження рівня корупції.

Організація у 2012 році отримала статус національного відділення Transparency International, а через 2 роки, на зібранні членів глобального антикорупційного руху, отримала повну акредитацію. Відтоді вона допомагає державі ставати сильнішою і стійкішою у ключових сферах.

Ким ми стали для держави і громадян

 

Культура роботи ТІ Україна завжди орієнтована на співтворення змін з державою, гуртування стейкхолдерів та конструктивне партнерство, а не деструктивну опозицію.

І ми продовжуємо працювати на багатьох напрямках, щоб Україна ставала спроможнішою. Це й антикорупційний фронт, і повернення активів, й боротьба за конкурентні публічні закупівлі та ефективне управління публічним майном, і міжнародна співпраця, і презентація Індексу сприйняття корупції та складання плану дій для влади задля покращення показників нашої держави.

За роки нашої роботи ми:

  • створили з партнерами діджитал-продукти для зниження рівня корупції — Prozorro, Prozorro.Продажі, eHealth, Prozvit та Реєстр декларацій;
  • запровадили Рейтинги прозорості та підзвітності міст для зниження рівня корупції на локальному рівні; 
  • створили спільноти DOZORRO для контролю за публічними закупівлями та співзаснували коаліцію RISE UA задля ефективної та доброчесної відбудови;
  • напрацювали понад 80 досліджень і аналітичних записок у сферах прозорості міст, закупівель, роботи антикорупційних органів тощо;
  • стали співавторами десятків законів і змін до законодавчих актів та просували усі напрацьовані зміни й сприяли їхньому втіленню.

За цей час ми отримали багато відзнак і нагород, які говорять про важливість нашої роботи.

“За ці роки змінилася держава, змінилася й організація. Команда посилювалася, викликів ставало все більше, довіра до ТІ Україна зростала також. Пройдений шлях показав, українське представництво Transparency відбулося, ставши незалежною, професійною, проактивною, експертною організацією. Ми маємо репутацію надійного партнера як для держави, так і для міжнародних партнерів. Цим варто пишатися”, — каже виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик.

Кожен рік був цікавим та насиченим, з викликами та ризиками, проте найважчим став 2022-й. Організація готова до того, що найближчі 10 років будуть сповнені новими челенджами. Зокрема важливо зберегти незалежні антикорупційні інституції, запровадити прозорі та підзвітні підходи у відбудові, не дати відкотити реформи у дореволюційні часи.

ТІ Україна буде й надалі зміцнювати країну, пропонуючи та реалізуючи ідеї спільно з усіма зацікавленими сторонами. Долучайтеся!

 

До речі, проєкт DOZORRO також святкує сьогодні свій день народження! 

І з цієї нагоди ми пропонуємо вам ближче познайомитися з цією чудовою командою і тим, що вона робить. На сайті ви знайдете історії про улюблені моменти роботи команди та головні здобутки.

 

Долучайтеся до наших соцмереж

Transparency International Ukraine: Facebook | Instagram | Telegram | Twitter 

DOZORRO: Facebook | Instagram | Telegram 

Прозорі міста: Facebook 

Та підписуйтесь на нашу розсилку!

 

Ми, українці, одночасно закриваємо стільки потреб і завдань, що аж дух перехоплює! І про це треба говорити, цим варто пишатися. Наш новий значок (пін) саме про це — нашу спільну позицію: стійкість, сміливість і готовність боротися до кінця.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(416) "Пройдений шлях показав, українське представництво Transparency відбулося, ставши незалежною, професійною, проактивною, експертною організацією. Ми маємо репутацію надійного партнера як для держави, так і для міжнародних партнерів. " ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Пройдений шлях показав, українське представництво Transparency відбулося, ставши незалежною, професійною, проактивною, експертною організацією. Ми маємо репутацію надійного партнера як для держави, так і для міжнародних партнерів.

Андрій Боровик