Чи багато ви чули про ефективність управління державною та комунальною власністю? Якщо ні, то ми готові починати розповідати вам чимало!

Лише за останній час в нашій країні відбулася не одна успішна історія, пов’язана з приватизацією держмайна. Наприклад, продаж готелю “Дніпро” приніс державі понад 1 мільярд гривень, а участь у прозорому аукціоні могли взяти усі охочі. Ефективність такої прозорої процедури доводить, що приватизація — найкраще, що можна зробити зі збитковими державними підприємствами.

Transparency International Ukraine  розпочинає роботу напряму, який буде спрямований на моніторинг приватизації та оренди державного та комунального майна.

 

Що ми будемо робити в межах проєкту?

Систематично контролювати аукціони з продажу та оренди майна у “Prozorro.Продажі” і пильно спостерігати за дотриманням процедур у системі.

Обіцяємо розповідати про усі наші знахідки кращих та гірших практик, проблем та можливостей, які сьогодні існують у цій сфері.

Плануємо також підтримувати незалежні локальні ГО та створювати мережу моніторингу публічних продажів, що допоможуть нам стежити за реалізацією майна на локальних рівнях в Україні.

 

Чому ми це будемо робити?

Державні активи не менш важлива частка економіки ніж, наприклад, публічні закупівлі. Захистивши необхідні зміни у законодавстві для проведення процедур за прозорими правилами, ми сьогодні можемо стежити за всіма кроками реалізації активів. 

На сьогодні немає систематичного та незалежного контролю за управлінням власністю держави. Тому свою діяльність ми починаємо із аналізу та громадського контролю за процедурами саме малої приватизації та оренди.

 

 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(391) "На сьогодні немає систематичного та незалежного контролю за управлінням власністю держави. Тому свою діяльність ми починаємо із аналізу та громадського контролю за процедурами саме малої приватизації та оренди." ["quote_author"]=> string(0) "" }

На сьогодні немає систематичного та незалежного контролю за управлінням власністю держави. Тому свою діяльність ми починаємо із аналізу та громадського контролю за процедурами саме малої приватизації та оренди.