Фонд гарантування вкладів фізичних осіб отримав від Трансперенсі Інтернешнл Україна базу даних Prozorro.Продажі, що відповідає за продаж активів збанкрутілих банків.

Трансперенсі Інтернешнл Україна передала на баланс Фонду гарантування вкладів фізичних осіб одну з двох центральних баз даних ProZorro.Продажі, яка відповідає за продаж активів збанкрутілих банків.

Це вже третя — після ProZorro та E-Health — створена TI Україна та партнерами онлайн-система, яка була передана державі з метою попередження корупції у ключових для країни сферах.

У 2016 році Мінекономрозвитку, Національний Банк України, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб та ТІ Україна уклали Меморандум щодо намірів співпраці у побудові в Україні прозорої та ефективної системи реалізації активів неплатоспроможних банків та банків, що ліквідуються. Документ передбачав, що ТІ Україна має створити електронну торгову систему для реалізації майна банків-банкрутів та забезпечувати її підтримку. Це зобов’язання виконано, а створена для цього система передана Фонду.

Протягом 2016-2019 років через електронну систему ProZorro.Продажі активів неплатоспроможних банків продали на понад 11 мільярдів гривень.