Акредитований представник глобального антикорупційного руху Transparency International в Україні в рамках програми Transparent cities виміряє прозорість інвестиційної сфери 100 найбільших міст України. Про це повідомили представники організації під час презентації індикаторів вимірювання прозорості інвестиційного сектору міст України, що відбулася 12 липня.

У містах перевірять наявність антикорупційних програм, існуючу та опубліковану політику щодо конфлікту інтересів у міських радах, проведення перевірки діяльності підприємств міста, наявність інструментів та можливостей у інвестиційному секторі та інше.

Загалом спільно з експертами іноземними інвесторами, українськими підприємствами та соціальними підрозділами міських урядів сформовано 15 індикаторів, які допоможуть відобразити реальну прозорість міста в інвестиційній сфері.

Під час презентації представники Transparency International Ukraine повідомили, що результати такого дослідження допоможуть зменшити корупційні ризики та полегшать процес інвестивання та створення нового бізнесу на місцевому рівні.

Результати вимірювання прозорості інвестиційної сфери стануть частиною великого дослідження Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України.

Проект «Прозорість та доброчесність публічного сектору» впроваджується спільно з UNDP Ukraine / ПРООН в Україні за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Данії.