3 березня 2017 року в Києві презентували новий проект «ProZorro.Продажі» з реалазації державної власності. Новим партнером проекту став Фонд державного майна. Серед лотів, які будуть виставлятися на продаж через нову електронну систему – державне та комунальне майно, необроблена деревина, металобрухт, об’єкти малої приватизації, в тому числі будівлі і споруди тощо.

Виконавчий директор Transparency International Україна Ярослав Юрчишин під час презентації відзначив позитивний досвід використання електронної системи Фондом гарантування вкладів фізичних осіб. За його словами, завдяки її використанню Фонд отримав додаткові 200 млн. грн. прибутку від продажів активів неплатоспроможних банків. Середнє зростання ціни лотів в системі ProZorro.Продажі за час використання її ФГВФО склало 19%. За весь час пілотного проекту Transparency International Україна отримала лише одну скаргу від учасників торгів.

Щодо нового проекту з Фондом держмайна, то керівник ТІ Україна заявив, що бачить великий потенціал. «Зараз ми бачимо скільки в держави є товарів, які швидко псуються, таких, як ліс. Його є шалена кількість. А непродаж веде до одного – він просто знищується. І таких об’єктів дуже багато. Наше завдання, маючи в управлінні одну з найбільш ресурсних країн Європи, не ходити з простягнутою рукою до МВФ, а навчитися ефективно управляти і розпоряджатися своїм майном, яке є у нас», – відзначив Ярослав Юрчишин.

Очільник ТІ Україна висловив готовність організації залишатися гарантом прозорості та залучення всіх сторін проекту.

«Ми закликаємо державні структури йти за прикладом Міністерства економічного розвитку і торгівлі і діяти проактивно. Треба змінювати ті механізми, через які продажі організовувалися за три місяці і довше. Це зменшує можливість ефективно і якісно продавати їх. Ми дуже раді, що після ФГВФО та НБУ ми виходимо на співпрацю з Кабінетом міністрів та Фондом держмайна», – заявив виконавчий директор Transparency International Україна. Він нагадав, що Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман закликав використовувати ProZorro.Продажі максимально широко. «Проектний офіс готовий до додаткових навантажень, а ми готові до додаткових моніторингів», – резюмував Ярослав Юрчишин.