8 червня в Києві відзначили переможців всеукраїнської премії Zakupki.Кращі. Transparency International Ukraine посіла перше місце у номінації “Громадська організація, яка робить найбільший внесок у розвиток системи”. Експертна комісія дала нагороду ТI Україна як організації, що стало підтримує розвиток системи ProZorro. Зокрема – українське представництво глобальної антикорупційної мережі першим почало формувати спільноту, яка займається моніторингом публічних закупівель по всій Україні.

 

“Ми орієнтуємося на дані та результати роботи у системі за багатьма параметрами одночасно. Такий підхід дає змогу ідентифікувати справжніх лідерів визначених напрямів”, – пояснив Віктор Нестуля, директор Програми інноваційних проектів Transparency International Ukraine

Розвиток сфери електронних закупівель має велике значення для усієї країни, бо вона стала справжнім символом якісних змін у державі. Важливо, задавати стандарти на ринку та демонструвати, як працюють принципи прозорості та чесної конкуренції. Із радістю вже вдруге ми відзначаємо найкращих замовників та постачальників і розповідаємо про них. Для нас – це дуже почесно та відповідально. Їхня робота – досягнення для всієї сфери та висока планка, до якої мають прагнути всі учасники електронних закупівель”, – прокоментувала нагородження Оксана Ферчук, керівник торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua.

Переможців премії Zakupki.Кращі визначали серед найбільш активних замовників та постачальників у системі, що розвивають сферу електронних закупівель. Учасників оцінювала спеціальна комісія, в яку увійшли представники торговельного майданчика Zakupki.Prom.ua та фахівці моніторингового порталу DOZORRO.

 

Премія Zakupki.Кращі – відзнака, що була започаткована у 2016 році. Її вручаютьзамовникам та постачальникам, які використовують можливості електронних закупівель найбільш ефективно. Нагородами відзначаються учасники у трьох категорiях: “Експертний вибір”, “За результатами в системі”, “Громадський вибір”. Організатор премії – торговельний майданчик Zakupki.Prom.ua.

DOZORRO – громадський контроль держзакупівель. На порталі будь-хто може надати зворотній зв’язок державному замовнику чи постачальнику, суспільству чи правоохоронним органам щодо проведеної процедури закупівлі, обговорити та оцінити умови конкретної закупівлі, проаналізувати закупівлі окремого замовника.