ТІ Україна чекає від правоохоронних органів результативного розслідування нападу на одеського активіста Віталія Устименка. 5 червня серед білого дня невідомі атакували його і поранили ножем. Активіст переконаний, що нападники намагалися не просто залякати і травмувати, а вбити його.

Звертаємо увагу на те, що Віталій є членом Ради громадського контролю при НАБУ. Національна поліція повинна оперативно з’ясувати імена виконавців, а головне — замовників злочину та озвучити їхні мотиви.

На жаль, насильство стосовно представників громадських організацій, журналістів та викривачів, які займаються протидією корупції, як правило, залишається безкарним. Суспільство досі не отримало відповідей на питання, хто здійснив напад на суддю Ларису Гольник в Полтаві та хто спалив офіс газети “Четверта влада” у Рівному. Нагадуємо, що Віталія Устименка в лютому цього року побили невідомі, які були присутні на судовому засіданні з обрання запобіжного заходу меру Одеси Геннадію Труханову. Вимагаємо від керівників правоохоронних органів особливої уваги щодо того, як їхні регіональні підрозділи розслідуватимуть напад на Віталія Устименка та інші подібні справи.