9 грудня у світі щорічно відзначають День боротьби з корупцією. З цієї нагоди Transparency International Ukraine проаналізувала досягнення п’яти антикорорганів та зібрала їх в окремий спеціальний проєкт.

Після Революції Гідності в суспільства та міжнародних партнерів з’явився запит на проведення антикорупційної реформи, і тоді в Україні почалось формування антикорупційного фронту.

Протягом 2015-2019 років у його склад увійшли п’ять «лицарів»: Національне антикорупційне бюро (НАБУ), Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП), Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК), Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) та Вищий антикорупційний суд (ВАКС). 

Кожен з них має унікальні обладунки, різні методики підготовки війська, тактики бою, і, звісно, здобутки. У новому спецпроєкті  для «Української правди» ми зібрали кількісні та якісні «трофеї» кожного лицаря, оглянули комплектацію їхнього війська, унікальність, слабкі місця і визначили готовність до боротьби з корупцією. 

Ознайомитися з нашим проєктом «Трофеї антикорупційного фронту» можна за посиланням: https://bit.ly/AnticorFront

П’ять антикорупційних лицарів досягли різних результатів та продовжують розкривати свій потенціал. Паралельно з цим на них здійснюється тиск, але вони чинять опір і продовжують боротися за свою незалежність. Якщо їх в цьому буде підтримувати влада та суспільство, то знищення корупції стане справді ефективнішим! 

Джерело: www.pravda.com.ua