Transparency International Ukraine, CoST Ukraine, видання Наші Гроші закликають припинити тиск на Міністерство економіки та зосередитися на досягненні результату. Потрібно разом підготувати якісну та професійну методологію, яка захистить будівництво доріг від недобросовісних виконавців та буде максимально вигідною для економіки.

Цього року уряд планує спрямувати 80 млрд на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг. Прозоре та ефективне витрачання такої значної суми має бути одним із пріоритетів під час реалізації цього масштабного проєкту. Розробка якісної методології — один зі шляхів підвищити ефективність.

Саме з цією метою і була створена робоча група при Мінекономіки, куди, окрім Укравтодору увійшли представники бізнесу та експертного середовища.

Проте останнім часом з’являються маніпулятивні та дискредитаційні матеріали. Ця інформаційна атака має на меті зірвати процес розробки та впровадження методології і як наслідок, зірвати план по зшиттю держави якісними дорогами.

 Запропонований Укравтодором на розгляд робочої групи проєкт типової тендерної документації потребує доопрацювання, оскільки містить численні дискримінаційні вимоги. На це вказують представники бізнесу, громадськості та Антимонопольний комітет України.

Нова методологія від Мінекономрозвитку має допомогти встановлювати такі кваліфікаційні критерії, які б забезпечували максимальну якість будівництва та високу конкуренцію. Також вона буде охоплювати інші важливі моменти, наприклад, як залучити місцеву робочу силу, обладнання, техніку.  

Зараз робоча група активно працює над рекомендаціями та наприкінці місяця має схвалити фінальний документ.

 Усе це можливо, якщо припиниться необґрунтований тиск на робочу групу при Мінекономрозвитку та саме міністерство, а також маніпуляції в ЗМІ.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(421) "Проте останнім часом з'являються маніпулятивні та дискредитаційні матеріали. Ця інформаційна атака має на меті зірвати процес розробки та впровадження методології і як наслідок, зірвати план по зшиттю держави якісними дорогами." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Проте останнім часом з'являються маніпулятивні та дискредитаційні матеріали. Ця інформаційна атака має на меті зірвати процес розробки та впровадження методології і як наслідок, зірвати план по зшиттю держави якісними дорогами.