7,7 балів з 20 можливих.

Саме стільки Дніпро отримало за прозорість інвестиційного сектору. Такими є результати дослідження Прозорості інвестиційного сектору міста, проведене за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі Transparency International

17 вересня у Дніпрі відбулася презентація Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 міст України, на яку було запрошено представників міськради, журналістів, активістів.

На заході були представлені результати дослідження, проведеного у сотні найбільших міст України і в якому Дніпро зайняв 27 місце.

Характеризуючи стан з прозорістю інвестиційного сектору в Дніпрі, координаторка програми «Прозорі міста» у Transparency International Катерина Цибенко зазначила: «Дніпро має потенціал до підвищення в рейтингу прозорості інвестиційного сектору. За що можна похвалити місто – це за непогані показники з регуляторної політики – проекти регуляторних актів оприлюднюються завчасно, обговорюються з громадою (але не завжди є протоколи цих обговорень), за наявність переліку інвестиційних об’єктів та інформацію про те, які інженерні мережі на них є. Інвестиційний паспорт є тільки англійською мовою.

Ми радимо підключити місто до платформи BRDO, яка допомагає людям відкрити власний бізнес, адже це зменшить бюрократичну тяганину. Радимо створити геопортал міста, ухвалити та профінансувати програму підтримки підприємництва. Також радимо прийняти рішення про запровадження електронних аукціонів для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі. Все це в комплексі, на нашу думку, зробить інвестиційний сектор міста прозорішим та сприятиме збільшенню кількості бізнесу в місті».

Олександр Санжара, представник Дніпровської міської ради, зазначив: «Для нас 27 місце у Рейтингу – це виклик, який ми приймаємо. Ми вже показуємо хороші результати щодо регуляторної політики і плануємо покращити результати і в інших сферах».

Анатолій Котов, координатор проекту «Від прозорості в інвестиційному секторі до подолання корупційних ризиків», охарактеризував важливість проекту наступним чином: «Проект направлений на те, щоб підняти прозорість на рівні міста в інвестиційному секторі. Були проаналізовані сайти міських рад за 17 показниками, які відображають інвестиційну сферу (наявність геопорталу, наявність інвестиційного паспорту міста та інше).  Результатом проекту має стати підвищення балів в рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України як мінімум в 10 містах».

ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників місцевого самоврядування бути більш прозорими. Адже відкритість та прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.