28 серпня у Львові відбувся Майстер-клас  для представників міськрад “Електронні ресурси на поміч міськрадам: як використати їх потенціал у взаємодії з громадою та у внутрішній роботі ради”.

На заході були присутні представники міських рад Західних областей України.

Під час майстер-класу спеціальний гість з міськради Мадриду (Іспанія) Мігель Арана Катанія презентував платформу по залученню громадян https://decide.madrid.es/. На ній містяни можуть пропонувати вирішення важливих для них проблем у місті та долучатися до їх вирішення, а міськрада збирає та втілює ці пропозиції.

Мігель розказав про можливості, які відкриває платформа для громадян та для місцевої влади, а також про досвід країн, у яких вона успішно використовується.  Представники українських міст, щ обули присутніми на заході, зацікавилися можливістю використання платформи і ми сподіваємося незабаром побачити перші результати цієї співпраці вже незабаром.

Крім того, Станіслав ГайдерНачальник відділу інформаційних технологій та аналізу Дрогобицької міської ради та Володимир КондзьолкаДиректор комунальної установи «Інститут міста Дрогобича» розповіли про платформу Smart City та можливості, які вона відкриває. Найбільш цікавою частиною для учасників виявилась «Як зробити ефективний сайт міськради за 10 тис. грн», а також щодо комунікацій з активістами у місті для спільного виграшу.

Захід організований програмою Прозорі міста/Transparent cities у рамках проекту «Розбудова прозорості в містах України», що здійснюється за підтримки Фонду демократії ООН.