6-7 листопада команда програми «Transparent cities/Прозорі міста» спільно з Представництвом Фонду Фрідріха Науманна в Україні провела майстер-клас на тему  “Вгору в Рейтингу прозорості міст” в Мелітополі.
     
Разом з представниками міських рад Східних областей України, громадськими активістами та журналістами поговорили про значення прозорості, механізм її розвитку та яку вигоду може отримати місто від неї. Також учасники подискутували на тему залученості до бюджетного процесу на місцевому рівні та прозорість у соціальній та фінансовій сферах.

Перша частина майстер-класу відбулась за участі Тарас Случика, тренера International republican institute та експерта Інституту Політичної Освіти, який разом з учасниками обговорив механізми забезпечення ефективної роботи комунальних підприємств в контексті розорості та загалом – чому міськрадам вигідно бути прозорими. Також Тарас розповів про кращі практики залученості до бюджетного процесу на місцевому рівні.

Ольга Омельчук, експерт Інституту Політичної Освіти, зконцентрувалась на професійній етиці та подоланні конфлікту інтересів у міських радах, поговорила з учасниками майстер-класу про прозорість в сфері соціальних послуг та житлової політики і наголосила на різних шляхах максимального забезпечення прозорості в сфері грантів та виділення фінансів.

У кінці навчального семінару було проведене анкетування за допомогою якого учасники змогли оцінити майстер-клас та задати ті питання, які у них виникли протягом семінару.

Загалом, учасники заходу цілком задоволені проведеним Майстер-класом, зазначають, що інформація була дуже цікавою та корисною, вони вже готові застосовувати набуті знання на практиці.