12 балів з 20 можливих.

Саме стільки Вінниця отримала за прозорість інвестиційного сектору. Такими є результати дослідження Прозорості інвестиційного сектору міста, проведене за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі 

Transparency International

27 вересня у Вінниці відбулася презентація Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 міст України. На заході були представлені результати дослідження, проведеного у сотні найбільших міст України і в якому Вінниця зайняла 3 місце.

Характеризуючи стан з прозорістю інвестиційного сектору у Вінниці, Тарас Случик, аналітик проекту, зазначив: «Згідно рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст Україна Вінниця отримала 12 з 20 балів. Серед плюсів можна відзначити: наявність геопорталу; розділ для роботи з інвесторами та інвестиційний паспорт громади англійською та українською мовами; кредитний рейтинг міста; програма підтримки та розвитку підприємництва тощо. Проте місту ще необхідно оприлюднити інформацію про інженерні мережі на об’єктах/проектах які пропонуються міською владою не залежно від форми власності; ухвалити рішення про запровадження електронних аукціонів для продажу прав на розміщення сезонної торгівлі; врегулювати конфлікт інтересів членів виконавчого комітету в нормативно-правовому акті».

Андрій Боцюн, начальник управління інвестицій департаменту економіки і інвестицій Вінницької міської ради, зазначив: «Вінницька міська влада постійно працює над створенням нових інструментів для забезпечення відкритості, прозорості, вільного доступу мешканців міста до інформації та підвищення рівня антикорупційної практики, як при висвітленні діяльності структурних підрозділів міської ради та підпорядкованих комунальних підприємств, так і на рівні інвестиційного сектору. Департаментами Вінницької міської ради вже ретельно опрацьовується звіт по показникам Рейтингу і виконуються рекомендації для підвищення позицій міста».

Анатолій Котов, координатор проекту «Від прозорості в інвестиційному секторі до подолання корупційних ризиків», зазначив: «Проект направлений на те, щоб підняти прозорість на рівні міста в інвестиційному секторі. Були проаналізовані сайти міських рад за 17 показниками, які відображають інвестиційну сферу (наявність геопорталу, наявність інвестиційного паспорту міста та інше).  Результатом проекту має стати підвищення балів в рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України як мінімум в 10 містах».

ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників місцевого самоврядування бути більш прозорими. Адже відкритість та прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.