На ряді робочих зустрічей в Женеві 20 лютого в рамках обговорення розвитку GPA WTO представниками ТІ Україна Віктором Нестулею та Дмитром Паламарчуком були представлені аналітичні інструменти, розроблені командою ТІ Україна. Мова зокрема йшла про модулі аналітики bi.prozorro.org та bipro.prozorro.org й моніторинговий портал dozorro.org.

Сьогодні багато країн розглядають електронізацію державних закупівель та перехід на Open ContractingData Standard. Україна сьогодні являється лідером в цій сфері. Всі учасники обговорень були вражені можливостями інструментів, що розроблені в Україні, адже вони дають можливість аналізувати величезні масиви інформації за лічені секунди. Раніше у державних органів на це йшли місяці.

Окрема увага приділялася співпраці з громадськістю та захисту інтересів бізнесу – діюча система моніторингу та ідентифікації порушень та неефективностей – болюче питання для багатьох країн. ТІ Україна в цьому контексті поділилася своїми напрацюваннями з розробки системи автоматичних індикаторів ризику, які вже понад рік в пілотному режимі тестуються користувачами професійного модулю аналітики. Зосередилися також і на новій концепції моніторингу із залученням самого бізнесу та активних громадян. Тут в нагоді стає портал dozorro.org – адже він суттєво спрощує комунікацію замовник-учасник-громадянин-контролюючий орган, дає можливість подати структурований відгук щодо проблем на кожному з етапів закупівель та знайти проблемні місця у системі.