Нещодавно міністр інфраструктури Владислав Криклій пообіцяв перезавантажити Укравтодор та звільнити його нинішнє керівництво. Користуючись нагодою, нагадуємо, що посаду начальника відділу контролю та документального забезпечення там досі обіймає Богдан Юлик. 

ТІ Україна та DOZORRO-спільнота неодноразово писали, як Богдан Юлик відзначився тендерними зловживання, будучи очільником Служби автомобільних доріг у Тернопільській області. Зокрема, саме за його керівництва одну дорогу поділили на 177 відрізків по 40 метрів, аби уникнути відкритих торгів. 

Але після цієї історії Богдан Юлик замість покарання отримав підвищення в центральний апарат Укравтодору. Пізніше ж Славомір Новак фактично наділив його повноваженнями першого заступника в обхід погодження з Кабміном. В інтерв’ю “Економічній Правді” очільник Укравтодору переклав усю відповідальність за дроблення доріг на Тернопільщині на місцеву ОДА. Хоча й зазначив, що Юлик отримав догану за те, що не зупинив цей процес. 

На думку спільноти DOZORRO, стверджувати про непричетність Богдана Юлика до скандального поділу доріг неприпустимо. Саме Служба автомобільних доріг визначена замовником ремонту у розумінні закону. Усі договори на ремонт зазначених відрізків доріг підписував Богдан Юлик, оплата здійснювалася з казначейських рахунків САД. Начальник Служби укладає угоди від імені служби та несе персональну відповідальність за виконання покладених на службу завдань. 

І хоча Держаудитслужба визнала винною у поділі предмету закупівлі саме Тернопільську ОДА, звіт Рахункової палати підтверджує не лише відповідальність Служби автомобільних доріг за уникнення відкритих торгів та завдання збитків державі, а й доводить підробку документів.

Укравтодор треба позбавити від корупційних схем і ганебної практики їх покривання. Тож сподіваємося, що озвучені міністром інфраструктури плани з оновлення Укравтодору справдяться вже найближчим часом. І що в оновленому Укравтодорі вже не буде місця Богдану Юлику та Славоміру Новаку.