Фахівці Державного концерну “Укроборонпром” та Незалежного антикорупційного комітету з питань оборони (НАКО) спільно визначать кваліфікаційні вимоги для подальшого проведення тендеру аби залучити міжнародну консалтингову компанію в рамках стратегії реформування.

Залучення провідної міжнародної компанії з глобальним досвідом до трансформації та оптимізації діяльності  – важливий етап процесу реформування “Укроборонпрому” відповідно до найкращих міжнародних практик.

Сформований Transparency International Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони, після ряду робочих зустрічей із керівництвом “Укроборонпрому”, підвередив свою готовність взяти участь у створенні спеціальних кваліфікаційних вимог для міжнародної аудиторської компанії, яка буде обрана під час тендеру для роботи з аналізу фінансової і господарсько-економічної діяльності Концерну.

“В рамках реалізації реформи оборонно-промислового сектору, актуальним напрямком є трансформація підприємств-учасників Державного Концерну “Укроборонпром” та корпоратизація підприємств Концерну відповідно до стандартів корпоративного управління, які затверджені Організацією Економічного Співробітництва та Розвитку”, – зауважив Заступник Генерального директора з зовнішньоекономічної діяльності Концерну Денис Гурак.

В свою чергу, НАКО буде оцінювати прозорість процесу відбору консультанта та відповідність кращим міжнародним практикам та світовим стандартам. Попередні консультації триватимуть до кінця березня. Після того “Укроборонпром” спільно з НАКО розробить технічне завдання і проведе тендер на закупівлю зазначених послуг.

Окрім того, Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони взяв на себе завдання з організації роботи консультантів з продовження впровадження міжнародних стандартів корпоративного управління, а також залучення фінансування.
”НАКО буде сприяти прозорій співпраці з консультантами та забезпечить експертів для впровадженні принципів ОЕСР в сфері управління Державного концерну “Укроборонпром”, – наголосив співголова антикорупційної організації Олег Рибачук.