14.11.2016

Тransparency International Україна продовжує працювати над зміною менталітету українців та зниженням толерантності до корупції. Громадська організація спільно з «Хроніками Аптауна» та креативною агенцієюCheil Ukraine випустила перший в історії нашої країни антикорупційний комікс у форматі 360 градусів. Таким сучасним підходом організація намагається залучити молодь до антикорупційної боротьби.

Суть інновації полягає у можливості переглядати антикорупційну мультиплікацію, обертаючи при цьому зображення на 360 градусів. У самому коміксі зображена історія викривача корупції, якого змушують замовкнути.

Презентація ролику відбувається в рамках програми ТІ України «Корупція має бути помічена». Для залучення молоді в кампанію використовуються як традиційні, так і нестандартні комунікаційні продукти. «Комікси – це те, що близьке молоді. Саме тому ми вирішили залучити їх для поширення антикорупційних ідей саме серед цієї вікової групи», –  каже Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікацій ТІ Україна. Організація уже поширювала друковані версії антикорупційних коміксів у вересні цього року під час «Гогольфесту».

«Те, що має назву відео 360 градусів, ми спромоглися зробити у 2D-графіці. При цьому ми повністю створили інтер’єр та інтегрували героїв в атмосферу міського кафе. Тобто графіка при монтажі спрацювала як відеоматеріал. Окрім цього, ми оживили та озвучили наших героїв. Не дочекаюсь уже продовження»,- розповідає засновник серії коміксів  «Хроніки Аптауна» Михайло Піменов.

В підготовці коміксів брала участь креативна агенція Cheil Ukraine, яка безкоштовно розробляла для ТІ Україна зовнішню рекламу. «Ми працюємо в тому числі з розкручуванням продуктів електроніки. Тому нашій компанії було цікаво придумати незвичайну форму подачі ролику. Оскільки сама платформа – соціальний комікс – річ нова, ми шукали новий підхід для трейлера. Зупинилися на відео 360 градусів, оскільки це зараз популярний тренд, який прекрасно вживається із таким класичним жанром, як комікс. Вийшло несподівано добре», – вважає Владислава Денис, креативний директор агенції Cheil Ukraine.

Нагадаємо, що кампанія «Корупція має бути помічена» проводиться в межах проекту «Об’єднуємося заради реформ» (UNITER), що реалізується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).