18 квітня 2017 року на сайті ТІ Україна був опублікований прес-реліз «В НАКО назвали 6 кроків Уряду для знищення корупції в «Укроборонпромі».

У прес-релізі Незалежний антикорупційний комітет з питань оборони (НАКО) послався на публікацію видання «Українська правда» «Менеджер по-президентськи: три роки «схем» в Укроборонпромі». Зауважуємо, що після цього автор матеріалу зустрівся з представниками Концерну й отримав відповіді на запитання, які він підняв у медіа. Про це автор написав у новому матеріалі «Укроборонпром»: відповіді на критичні питання» на «Українській правді».

Утім, позиція НАКО стосовно реформування Державного концерну «Укроборонпром» залишається незмінною. Комітет наполягає на наступних кроках з боку Уряду стосовно  Концерну:

  • Завершити формування Наглядової ради Концерну. Більшість членів цього органу повинна бути незалежною. Необхідно провести відкрите громадське обговорення кандидатів до Наглядової ради.
  • Розробити чіткий план реформування Концерну та оприлюднити його включно з відповідальними посадовими особами та термінами реалізації.
  • Розробити та прийняти Стратегію розвитку оборонно-промислового комплексу України, як це визначено Концепцією розвитку сектору безпеки та оборони України. Документ був затверджений Указом Президента №92/2016 від 14 березня 2016 року. Стратегія має слугувати дороговказом для реформування та розвитку оборонної промисловості країни.
  • Створити центральний орган виконавчої влади, що буде забезпечувати формування та реалізацію державної військово-промислової політики. Це може бути орган зі спеціальним статусом для управління і координації оборонною промисловістю, який підпорядковуватиметься першому віце-прем’єр-міністру – міністру економіки.
  • Всі підприємства ДК «Укроборонпром» повинні використовувати систему електронних закупівель ProZorro та оприлюднювати звіти про укладені договори
  • Знизити рівень таємності у сфері фінансування та укладання контрактів на потреби безпеки та оборони. Тому необхідно переглянути принципи секретності у оборонній сфері та внести відповідні зміни до ЗУ «Про державну таємницю» та до Наказу СБУ №440 від 12.08.2005 «Про затвердження Зводу відомостей, що становлять державну таємницю».