22 грудня закінчився конкурс з обрання нових прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. В результаті конкурсу були відібрані 7 прокурорів до відділу управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді та одна прокурорка до аналітично-статистичного відділу.

Хто отримав посаду в результаті конкурсу?

Буйленко Сергій Миколайович (процесуальний керівник прокурорів). Має 7 років і 9 місяців досвіду. Раніше працював заступником начальника відділу Луганської обласної прокуратури.

Габрієлян Руслан Романович (процесуальний керівник прокурорів). Має 10 років і 5 місяців досвіду. Раніше працював у НАБУ.

Карась Микола Вікторович (процесуальний керівник прокурорів). Має 7 років і 5 місяців досвіду. Раніше працював детективом НАБУ.

Кожем’яка Ігор Володимирович (процесуальний керівник прокурорів). Має 8 років і 11 місяців досвіду. Раніше працював начальником Спеціалізованої екологічної прокуратури Луганської області.

Литвиненко Дмитро Іванович (процесуальний керівник прокурорів). Має 11 років і 8 місяців досвіду. Раніше працював у НАБУ.

Полховська Надія Миколаївна (аналітикиня прокурора). Має 7 років і 9 місяців досвіду. Раніше працювала детективом НАБУ відділу організаційно-методичного забезпечення.

Сабада Олександр Миколайович (процесуальний керівник прокурорів). Має 10 років досвіду. Раніше працював прокурором Галицької окружної прокуратури м. Львова.

Стельмах Артем Валерійович (процесуальний керівник прокурорів). Має 7 років досвіду. Раніше працював прокурором Центральної окружної прокуратури м. Дніпро.

Нагадаємо, що прокурори САП підтримують державне обвинувачення в корупційних справах, наглядають за здійсненням оперативно-розшукової діяльності НАБУ, збирають докази у справах разом з детективами тощо.

До складу конкурсної комісії входила і юридична радниця Transparency International Ukraine Наталія Січевлюк. Це вже не перший конкурс, в якому брали участь представники TI Ukraine. Раніше експерти організації відбирали не лише прокурорів САП, але й голову НАЗК.