Сьогодні в прес-центрі Кабміну відбулася перша публічна презентація порталу онлайн-аналітики державних підприємств ProZvit — prozvit.com.ua. Це ще один проєкт, до якого долучилась програма інноваційних проектів Transparency International Ukraine.

Ще у 2016 році до Господарського кодексу України було внесено зміни, які передбачають нові принципи в роботі держпідприємств. Зокрема, йдеться про обов’язкове оприлюднення інформації про всю їхню роботу. На наш погляд, відкритість та прозорість фінансової інформації має бути одним із найважливіших пріоритетів у діяльності державних підприємств.

«Все, що ще кілька років тому було таємним, сьогодні стає не просто явним, а доступним і зручним. Завдяки таким ресурсам, як цей портал, кожен журналіст чи експерт зможе перевірити, наскільки збитковим чи прибутковим є те чи інше підприємство. А це вже додаткова можливість для контролю громадськістю того, що відбувається в нашій країні, — зазначив виконавчий директор ТІ Україна Андрій Боровик.Ми переконані, що практичне впровадження стандартів відкритості та прозорості у діяльності державних підприємств покращить ефективність їхньої роботи». 

Від початку 2019 року за спільним наказом Мінфіну та Мінекономрозвитку, заповнення бази порталу стало обов’язковим для всіх державних підприємств України. ДП подають до бази всі форми фінансової звітності, а також фінансові плани.

Портал дає змогу ознайомитись із базовою статистикою кількості державних підприємств усіх форм власності, а також з їхніми фінансовими результатами.

Сервіс ProZvit розроблений Мінекономрозвитку разом з Командою підтримки реформ Мінекономрозвитку, Прозорро.Продажі, за підтримки Transparency International Ukraine та Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Підписуйтесь на наш телеграм-канал: https://t.me/fightcorruptor 

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(612) "Все, що ще кілька років тому було таємним, сьогодні стає не просто явним, а доступним і зручним. Завдяки таким ресурсам, як цей портал, кожен журналіст чи експерт зможе перевірити, наскільки збитковим чи прибутковим є те чи інше підприємство. А це вже додаткова можливість для контролю громадськістю того, що відбувається в нашій країні" ["quote_author"]=> string(27) "Андрій Боровик" }

Все, що ще кілька років тому було таємним, сьогодні стає не просто явним, а доступним і зручним. Завдяки таким ресурсам, як цей портал, кожен журналіст чи експерт зможе перевірити, наскільки збитковим чи прибутковим є те чи інше підприємство. А це вже додаткова можливість для контролю громадськістю того, що відбувається в нашій країні

Андрій Боровик

Джерело: www.me.gov.ua