Київська школа економіки, Офіс Президента і Міністерсво економіки запустили проєкт зі збору даних про матеріальні збитки, що російська воєнна агресія заподіяла Україні “Росія Заплатить”.

Це інформація про усі будинки, лікарні, школи, лінії електропередач, інфраструктурні об’єкти, що зруйнували чи пошкодили окупанти, а також мародерство.

Після перемоги перелік  використають, щоб стягнути збитки з росії у міжнародних судах.

“Ми не зможемо повернути життя наших громадян, які загинули в цій війні, але ми обов’язково переможемо і відбудуємо нашу Україну. А агресор повинен взяти на себе відповідальність за всі збитки: втрачені життя, зруйновані будівлі, понівечені долі”, – зазначила перша віцепрем’єр-міністерка економіки Юлія Свириденко.

Кожен охочий може зробити вклад і надати відповідні дані через спеціальний сайт або чат-бот у телеграмі. Треба зафіксувати час події, завантажити фото- або відеодоказ, вказати якнайточніше місце, детально, але коротко описати, що сталося.

Уся інформація про свідків буде конфіденційною.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(448) "Ми не зможемо повернути життя наших громадян, які загинули в цій війні, але ми обов’язково переможемо і відбудуємо нашу Україну. А агресор повинен взяти на себе відповідальність за всі збитки: втрачені життя, зруйновані будівлі, понівечені долі" ["quote_author"]=> string(29) "Юлія Свириденко" }

Ми не зможемо повернути життя наших громадян, які загинули в цій війні, але ми обов’язково переможемо і відбудуємо нашу Україну. А агресор повинен взяти на себе відповідальність за всі збитки: втрачені життя, зруйновані будівлі, понівечені долі

Юлія Свириденко