Зазначається, що запропоноване законодавство передбачає сильніший захист для осіб, які висловлять бажання повідомити про випадки корупції чи зловживання на робочих місцях.

Європарламент та Рада ЄС домовилися щодо законодавства, що допоможе захисту інформаторів, які поширюють дані про корупцію чи інші зловживання. Про це йдеться у повідомленні Transparency International.

Політичної домовленості з цього питання досягли в результаті жорстких переговорів переговорах в перші години цієї доби. ЄС вперше отримає спеціальне законодавство у цій сфері.

Зазначається, що запропоноване законодавство передбачає сильніший захист для осіб, які висловлять бажання повідомити про випадки корупції чи зловживання на робочих місцях.

Нові правила передбачають створення безпечних каналів інформування в організаціях – приватних або адміністративних, що нараховують понад 50 працівників. Також нове законодавство гарантує інформаторам високий рівень правового захисту від переслідувань і зобов’язує національні правоохоронні органи країн ЄС адекватно інформувати широку громадськість про те, як поводитися з такими людьми.

“Сьогодні історичний день для тих, хто хоче викривати корупцію і правопорушення. Інформатори в ЄС, такі як Говард Вілкінсон, інформатор Danske Bank занадто довго зазнавали неправильного ставлення за свої вчинки”, – сказав представник Transparency International ЄС Нік Айосса.

“Ми схвалюємо, що ЄС визнає потребу для інформаторів повідомляти про зловживання у відповідні правоохоронні чи регулюючі органи” – зазначив він.

Під час переговорів європейських інституцій понад 80 організацій і самі інформатори писали листи з вимогою запровадження жорсткої директиви у справі їх захисту. Петиція про необхідність захисту інформаторів зібрала більше чверті мільйона підписів.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(376) "Сьогодні історичний день для тих, хто хоче викривати корупцію і правопорушення. Інформатори в ЄС, такі як Говард Вілкінсон, інформатор Danske Bank занадто довго зазнавали неправильного ставлення за свої вчинки" ["quote_author"]=> string(52) "Нік Айосса, Transparency International ЄС" }

Сьогодні історичний день для тих, хто хоче викривати корупцію і правопорушення. Інформатори в ЄС, такі як Говард Вілкінсон, інформатор Danske Bank занадто довго зазнавали неправильного ставлення за свої вчинки

Нік Айосса, Transparency International ЄС

Джерело: tyzhden.ua