8,2 балів з 20 можливих.

Саме стільки Житомир отримав за прозорість інвестиційного сектору. Такими є результати дослідження Прозорості інвестиційного сектору міста, проведене за методологією українського представництва міжнародної антикорупційної мережі 

Transparency International.

23 жовтня у Житомирі відбулася презентація Рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 міст України, на яку було запрошено представників міськради, журналістів, активістів.

На заході були представлені результати дослідження, проведеного у сотні найбільших міст України і в якому місто зайняло 21 місце.

Характеризуючи стан з прозорістю інвестиційного сектору в Житомирі, координаторка програми «Прозорі міста» у Transparency International Катерина Цибенко зазначила: «Позитивними фактами з оцінювання Житомира є те, що на сайті міськради є протоколи обговорень проектів регуляторних актів з ходом проведення консультації та пропозиціями, що були висунуті. Безпосередньої інформації про те, які з пропозицій були прийняті немає, проте це можна відслідкувати шляхом порівняння з прийнятим рішенням. За цей індикатор місто отримали 3 бали – рідкісна ситуація по Україні. З того, що ТІ Україна рекомендує покращити, відзначу вдосконалення розділу для інвесторів. Рекомендуємо зробити його, а також інвестиційний паспорт  двома мовами, розмістити інформацію про об’єкти, які пропонуються для інвестування, та повідомити, які інженерні мережі є навколо цих об’єктів».

Анатолій Котов, координатор проекту «Від прозорості в інвестиційному секторі до подолання корупційних ризиків», охарактеризував важливість проекту наступним чином: «Проект направлений на те, щоб підняти прозорість на рівні міста в інвестиційному секторі. Були проаналізовані сайти міських рад за 17 показниками, які відображають інвестиційну сферу (наявність геопорталу, наявність інвестиційного паспорту міста та інше).  Результатом проекту має стати підвищення балів в рейтингу прозорості інвестиційного сектору 100 найбільших міст України як мінімум в 10 містах».

ТІ Україна продовжує працювати над прозорістю у регіонах України і активно мотивувати представників місцевого самоврядування бути більш прозорими. Адже відкритість та прозорість є основними умовами для зменшення рівня корупції.