Нещодавно НАБУ звернулось до Антикорсуду з проханням надати дозвіл на заочне розслідування Олександра Дубілета. Його підозрюють у розтраті близько 8 млрд грн  ”ПриватБанку” перед націоналізацією банку в 2016 році.

28 жовтня 2021 року ВАКС задовольнив клопотання і дозволив здійснювати щодо Дубілета заочне досудове розслідування. Таким чином до Дубілета застосують спеціальні норми Кримінального процесуального кодексу, які розробили для випадків, коли фізична присутність фігуранта у справі неможлива. 

Нагадаємо, що у березні 2021 року НАБУ оголосило Дубілета у розшук, а влітку САП звернулась в Інтерпол з цим самим проханням. Річ у тім, що у грудні 2020 року він виїхав за кордон і досі не повернувся. Водночас, під час допиту НАБУ повідомив, що місцем його проживання є Дніпро.

Наразі Дубілет перебуває, ймовірно, в Ізраїлі. Він заявив, що виїхав з України не через кримінальні провадження. Утім, в Україну не може повернутися внаслідок “епідеміологічних обмежень та воєнних дій”. 

Адвокати Дубілета проти заочного розслідування, бо це може порушити його права, а також тому, що Дубілет начебто не набув статусу підозрюваного, не оголошений у міжнародний розшук та не переховується.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(301) "До Дубілета застосують спеціальні норми Кримінального процесуального кодексу, які розробили для випадків, коли фізична присутність фігуранта у справі неможлива. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

До Дубілета застосують спеціальні норми Кримінального процесуального кодексу, які розробили для випадків, коли фізична присутність фігуранта у справі неможлива.