Колегія суддів у складі Крикливого, Галабали та Ногачевського винесла виправдувальний вирок по справі судді Денисюк.

Суддю підозрювали у прийнятті завідомо неправосудного рішення у господарській справі. Денисюк зобов’язала ПАТ “Укргазвидобування” передати ТОВ “Карпатнадраінвест” природний газ, попередньо арештований ухвалами слідчого судді у кримінальному провадженні НАБУ (так звана “газова справа”).

Це рішення підозрювана ухвалила на підставі розгляду зустрічної позовної заяви від приватного товариства, який відбувся без сплати позивачем судового збору. Внаслідок цього державний бюджет недоотримав понад 200 тис. грн.

За даними слідства, у межах цієї ж господарської справи суддя задовольнила клопотання представника приватного товариства. Вона зменшила розмір пені, що підлягала стягненню з ТОВ за основним позовом, та відстрочила на один рік стягнення понад 3 млн грн боргу на користь ПАТ “Укргазвидобування” за відсутності документального підтвердження наявності підстав для задоволення такого клопотання.

Компанію “Карпатнадраінвест” детективи пов’язують з нардепом Олександром Онищенком.

Справа щодо судді Денисюк розслідувалась НАБУ з січня 2017 року. У березні 2018 судді повідомили про підозру у зловживанні службовим становищем і винесенні завідомо неправосудного рішення (ч.2 ст.364 і ч.1 ст.375 КК).

За результатами розгляду провадження, судом зазначено, що прокурор не зміг довести всі обставини справи. Всі обвинувачення базуються на припущеннях, а надані докази не підтверджують вчинення Денисюк кримінального правопорушення.

Також суд скасував арешт майна Денисюк.