Вищий антикорупційний суд закрив кримінальне провадження щодо ексголови Держаудитслужби Лідії Гаврилової та ексочільниці НАЗК Наталі Корчак.

Обидві справи стосувалися можливого декларування недостовірної інформації (ст. 366-1 ККУ) та були закриті через спливання термінів давності.

Так, 4 січня 2017 року детективи НАБУ разом з прокурорами САП почали розслідування не лише щодо декларування, але й імовірного незаконного збагачення Лідії Гаврилової. Через рік їй повідомили про підозру, в якій ішлося про 10 млн грн.

Розслідувати справу голови НАЗК детективи розпочали у жовтні 2017 року. Слідство стверджувало, що родичка Корчак у 2016 році купила автівку вартістю майже пів мільйона гривень. Однак фактично нею користувалася сама Корчак та її чоловік. У декларації про це не зазначалося.

Восени 2019 року після старту роботи Антикорупційний суд отримав обидві справи. У жовтні ВАКС був змушений закрити справу щодо Гаврилової у частині збагачення через те, що Конституційний суд визнав статтю 368-2 Кримінального кодексу неконституційною.

У травні суд закрив ці два провадження через спливання термінів давності.

 

Довідкова інформація у справі щодо Лідії Гаврилової від Національного антикорупційного бюро України