Справу ексгубернатора Запорізької області Костянтина Бриля за статтею 366-1 закрито через рішення Конституційного суду, яким скасували відповідальність за брехню в декларації.

За даними слідства, він не вказав у деклараціях елітне майно та доходи та загальну суму близько 43 млн грн. Костянтин Бриль ніби знехтував законом і не подав декларації за 2015 рік. А ще не вказав численні активи в деклараціях за 2016-17 роки.

Минулого року Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала справу щодо нього до суду. Строк давності у справі Бриля закінчувався в березні 2021 року, тому ВАКС мав усі шанси розглянути справу в обох інстанціях і оголосити ексголові Запорізької ОДА вирок. 27 серпня НАБУ повідомило підозрюваному та його захисникам про завершення досудового розслідування. За перебігом цієї справи ТІ Україна стежила з 2016 року, відколи НАЗК почало перевірку факту неподання декларації головою Запорізької ОДА.

Земельні ділянки, елітні будинки в Пущі-Водиці площею кілька сотень м², автомобілі Volkswagen Caddy та Toyota Camry 2017 року, доходи на загальну суму майже 35 млн грн, коштовні годинники та зброя. 

Окрім того,  журналісти з Громадського писали, що дружині Бриля належить квартира площею 222 м² в центрі Києва, 49 тис. гектарів мисливських угідь, взятих в оренду на 49 років, та ін.