27 листопада слідчий суддя Вищого антикорупційного суду частково задовольнив клопотання прокурора САП та продовжив Микитасю, колишньому президенту “Укрбуду” запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 24 грудня 2020 року.

Раніше Апеляційна палата ВАКС зменшила йому заставу зі 100 до 80,5 млн грн.

Нагадаємо, Микитася підозрюють в організації схеми із квартирами для Нацгвардії. Житло в центрі міста незаконно змінили на квартири на околиці столиці.

За версією слідства, ГУ Нацгвардії України та компанія-забудовник уклали угоду, за якою на території колишньої військової частини мали збудувати житловий комплекс. Натомість Нацгвардія мала отримати там 50 квартир та 30 паркомісць.

Проте у 2016-2017 роках сторони уклали додаткові угоди, за якими Нацгвардія відмовилась від квартир та паркомісць на Печерську в обмін на 65 квартир у будинку на околиці Києва. Як встановила проведена експертиза, вартість квартир на околиці на 81 635 448 грн менша за ту, в яку оцінили квартири на Печерську.

Двом фігуранткам справи, оцінювачкам майна Алісі Гринчук та Олені Соломі вже оголосили вироки: 3 і 4 роки умовного позбавлення волі, бо вони пішли на угоду зі слідством, визнали вину і даватимуть важливі покази.