10 листопада 2021 року колегія суддів Антикорсуду ухвалила вирок Михайлу Грабчуку, ексгендиректору держпідприємства “Чорнобильський спецкомбінат”. Його позбавили волі на 3,6 роки та права займати посади, пов’язані з адміністративною та організаційною діяльністю, на 3 роки, а також наклали штраф у 17 тис. грн.

Окрім цього, ВАКС задовольнив цивільний позов і наклав відшкодування на суму 1 млн 30 тис. 580 грн. До того ж, з Грабчука мають стягнути більше 80 тисяч витрат на судову експертизу.

Нагадаємо, що 9 квітня 2019 року детективи НАБУ повідомили про підозру Грабчуку через зловживання владою. А вже 26 червня того ж року до суду направили обвинувальний акт. Суть злочину полягала в наступному.

На думку слідства, упродовж 2016 року ексгендиректор підписав декілька угод про закупівлю дизельного палива та бензину із переможцем аукціону, а потім необґрунтовано погодив підвищення ціни договору. Грабчук аргументував це тим, що у період дії угод на ринку зростали ціни на пальне. Однак зафіксованого підтвердження коливання цін не було,  тому підстав для укладання додаткових угод також.

Таким чином “Чорнобильський спецкомбінат” отримав дорожче паливо в менших обсягах, ніж було вказано в договорах, а також збитки у розмірі 1 млн 30 тис. 580 грн.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(311) "Михайла Грабчука позбавили волі на 3,6 роки та права займати посади, пов'язані з адміністративною та організаційною діяльністю, на 3 роки, а також наклали штраф у 17 тис. грн." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Михайла Грабчука позбавили волі на 3,6 роки та права займати посади, пов'язані з адміністративною та організаційною діяльністю, на 3 роки, а також наклали штраф у 17 тис. грн.