3 червня народні депутати провалили голосування за своїх трьох представників до Комісії з відбору Голови Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА). Лише 26 парламентарів підтримали це рішення Антикорупційного комітету.

Серед запропонованих комітетом кандидатів — партнер адвокатського об’єднання “Баррістерс” Олександр Шадрін, відомий як захисник підозрюваної в сепаратизмі колишньої міської голови міста Слов’янськ Неллі Штепи.

Крім Шадріна, Антикорупційний комітет виніс на розгляд кандидатури Руслана Секели та Захара Пасєчка. Повний тезка останнього був помічником міністра юстиції України в уряді Азарова у 2013 році та помічником народного депутата Романа Іванісова.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(125) "Лише 26 парламентарів підтримали рішення Антикорупційного комітету." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Лише 26 парламентарів підтримали рішення Антикорупційного комітету.

Раніше ТІ Україна розповідала, що формування комісії з обрання Голови АРМА почалося з  особливих умов для окремих осіб і несистемного підходу до співбесід з боку антикорупційного комітету. Зрештою цей процес затягнувся на місяці.

Я опущу питання “якості” цих кандидатів. Рішення Антикорупційного комітету тоді видавалося доволі дивним. Тому рішення депутатів мені відгукується. Утім уже майже пів року Агентством керує виконувач обов’язків, що суперечить чинному законодавству. Лише після формування повного складу комісії офіційно розпочнеться конкурс на посаду очільника АРМА. Тобто Агентство, на яке покладено такі важливі функції, буде перебувати у підвішеному стані ще, імовірно, ціле літо”, — зазначила керівник юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко.”

Нагадаємо, що крім Верховної Ради, по одному представнику повинні визначити Генеральний прокурор, директор НАБУ, Міністри юстиції та фінансів та голова Державної служби фінансового моніторингу України.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(400) "Лише після формування повного складу комісії офіційно розпочнеться конкурс на посаду очільника АРМА. Тобто Агентство, на яке покладено такі важливі функції, буде перебувати у підвішеному стані ще, імовірно, ціле літо." ["quote_author"]=> string(31) "Катерина Риженко" }

Лише після формування повного складу комісії офіційно розпочнеться конкурс на посаду очільника АРМА. Тобто Агентство, на яке покладено такі важливі функції, буде перебувати у підвішеному стані ще, імовірно, ціле літо.

Катерина Риженко