16 вересня парламент не прийняв за основу Законопроєкт щодо змін в роботі Агентства з розшуку та менеджменту активів № 3335-1. Документ підтримали всього 215 депутатів. Після цього законопроєкт направили до Комітету з питань антикорупційної політики для підготовки на повторне перше читання.

Запропонована Комітетом редакція містить низку важливих для АРМА змін, які пропонують покращити механізм реалізації активів, унеможливити блокування роботи АРМА через судову систему, узгодити взаємодію між органами правопорядку й Агентством та вдосконалити функцію з управління активами.

І, хоч декілька положень цього законопроєкту можуть ускладнити діяльність АРМА та містять корупційні ризики, загалом ТІ Україна підтримувала його прийняття за основу.

Питання оновлення законодавства щодо діяльності АРМА назріло вже давно. За перші роки роботи Агентства було виявлено низку недоліків і неузгодженостей, які не вирішує чинне законодавство. Проблеми, з якими в окремих випадках стикається інституція, не дають змоги ефективно зберегти та збільшити економічну вартість майна при здійсненні управління, і вирішити їх можна лише на законодавчому рівні.

Всі ці проблеми свого часу в тематичній колонці описала керівниця юридичного відділу ТІ Україна Катерина Риженко.

Однак після сьогоднішнього голосування парламенту всі ці такі необхідні для ефективної роботи АРМА кроки знову відкладаються на невизначений термін.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(303) "Документ підтримали всього 215 депутатів. Після цього законопроєкт направили до Комітету з питань антикорупційної політики для підготовки на повторне перше читання." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Документ підтримали всього 215 депутатів. Після цього законопроєкт направили до Комітету з питань антикорупційної політики для підготовки на повторне перше читання.