Сьогодні, 17 вересня, парламент з третьої спроби ухвалив список кандидатів, делегованих до Комісії з відбору керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

ЗА – 239 голосів.

Нагадаємо, що п’ять із семи осіб із цього списку уже делегувалися комітетом для голосування в сесійній залі. І ці кандидатури двічі не підтримувала решта народних обранців. Як бачимо, попри те, що перелік кандидатів майже не змінився, це не зупинило депутатів від ухвалення такого рішення.

Таким чином до Комісії увійшли 11 кандидатів.

Від парламенту: Олена Бусол, Андрій Гунджал, Олексій Дрозд, Катерина Коваль, В’ячеслав Навроцький, Богдан Романюк, Євген Соболь. Чому ми вважаємо цих кандидатів сумнівними, ми пояснювали тут.

Від Ради прокурорів:

Роман Куйбіда — заступник голови правління ГО “Центр політико-правових реформ”.

Нона Цоцорія — міжнародна консультантка з оцінки та реалізації проєктів з прав людини, боротьби з корупцією, верховенства права.

Драго Кос — керуючий партнер у компанії RUR у сферах корпоративної чесноти, запобігання корупції, судового аудиту, належної перевірки, протидії відмиванню грошей, відстеження та відновлення активів.

Томас А. Фаєрстоун — колишній прокурор США, партнер компанії “Бейкер і Маккензі”.

Комісія, яка обирає керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має бути максимально професійною та доброчесною. Вочевидь депутати керувались якимись іншими переконаннями.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(341) "Комісія, яка обирає керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має бути максимально професійною та доброчесною. Вочевидь депутати керувались якимись іншими переконаннями." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Комісія, яка обирає керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури має бути максимально професійною та доброчесною. Вочевидь депутати керувались якимись іншими переконаннями.