Чи правда, що на чолі з жінкою-мером міська влада більш прозора? Як впливає вік та освіта міського голови на відкритість муніципалітету? За низької конкуренції – менша прозорість міської ради? Українське представництво міжнародної антикорупційної мережі Transparency International запрошує на дискусію «Від місцевого уряду до місцевого врядування: як це впливає на прозорість і не тільки» за участі  Нуно Феррейра да Круз, наукового співробітника дослідницького центру LSE Cities в London School of Economics and Political Science. Захід відбудеться 24 листопада о 18:30 за адресою: Київ, вул. Набережно-Лугова, 8, IZONE, 4 поверх, студія 1.
Українські міськради можна назвати напівпрозорими: лідер рейтингу прозорості 100 міст України Львів не дотягнув до 60 балів зі 100. Натомість якими є тренди прозорості в світі? Наскільки відкритими, зокрема, є португальські муніципалітети? Як еволюціонувала їхня прозорість протягом років? Нуно Феррейра да Круз розповість про Муніципальний індекс прозорості, який вперше сформували у 2013 році Transparência e Integridade, Associação Cívica (TIAC), національний відділ ТІ в Португалії, спільно з португальськими академічними інституціями.
Нуно Феррейра да Круз – науковий співробітник дослідницького центру LSE Cities в London School of Economics and Political Science, координатор проекту «Нове урбаністичне врядування». Працюючи в приватному секторі після отримання ступеню магістра, він виграв стипендію на продовження навчання від Португальської фундації науки і технологій. Нуно часто співпрацює з Transparency International в якості консультанта, зокрема, він відповідав за розробку Муніципальний індекс прозорості та був головним дослідником, відповідальним за тестування інструменту ТІ «Система місцевої доброчесності» в Португалії. Належить до редколегії журналу Urban Affairs Review. Автор статей про місцеве врядування, прозорість і сталість, управління міськими службами тощо.
Модератор обговорення – Катерина Цибенко, керівниця проекту «Розбудова прозорості в містах України». Вона розповість про результати проекту #TransparentCities, який триває від початку 2017 року, наскільки громадяни та держслужбовці готові ініціювати зміни в регіонах після проведених інформаційних кампаній та тренінгів для міських рад.
Обов’язково реєструйтеся для участі за посиланням http://bit.ly/2z6fz3D, приходьте на обговорення та спростовуйте міфи щодо прозорості міської влади або навпаки – підтверджуйте гіпотези. Дискусія відбуватиметься англійською мовою, організатори забезпечують синхронний переклад.
Захід відбудеться за підтримки UNDP.
#
 

Контакт для медіа: Ольга Тимченко, керівник департаменту комунікації Transparency International Україна
м.т. 050-352-96-18,
e-mail: [email protected]
Transparency International Україна є представництвом глобальної антикорупційної мережі Transparency International, що працює більше як у 100 країнах світу. Місія ТІ Україна: знизити рівень корупції в Україні шляхом сприяння прозорості, підзвітності та доброчесності публічної влади і громадянського суспільства. Дізнатися більше www.ti-ukraine.org