ТІ Україна виступає проти підтримки Міжнародним Комітетом Червоного Хреста російської політики в Україні. 

Очільник МКЧХ Петер Маурер запросив у росії дозвіл, щоб відкрити офіс в ростові-на-дону. Ніби для налагодження гуманітарної роботи на українських територіях, окупованих рф. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що Україна категорично проти цієї ініціативи. 

За даними Міністерства закордонних справ, окупанти примусово депортували до росії вже приблизно 6 тисяч маріупольців, аби використати їх як заручників для політичного тиску на Україну. Під загрозою вивезення опинилися щонайменше 15 тисяч містян.

Загарбники відбирають у людей паспорти та інші посвідчення особи. Спершу їх доставляють у “фільтраційні” табори, звідки потім вивозять у віддалені регіони росії. Покидати ці російські міста забороняють протягом наступних двох років.

“Відкриття офісі Червоного Хреста в ростові, ніби для допомоги цим людям, насправді легітимізує примусове переселення українців з окупованих територій в окупаційну державу. Це порушення 49 статті Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни і відповідно — ще один воєнний злочин росії. Червоний Хрест має захищати і допомагати постраждалим, а не ставати співучасником цього злочину”, — зазначив директор ТІ Україна Андрій Боровик. 

Ми вдячні всім тим працівникам Червоного Хреста, хто справді чесно й безкорисливо допомагає людям, які цього потребують. Водночас нинішня політика організації абсолютно неприйнятна.

Якщо ви бажаєте допомогти українцям, постраждалим від російської агресії, радимо скористатися офіційним рахунком Національного банку України для гуманітарної допомоги.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(318) "Відкриття офісі Червоного Хреста в ростові, ніби для допомоги цим людям, насправді легітимізує примусове переселення українців з окупованих територій в окупаційну державу." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Відкриття офісі Червоного Хреста в ростові, ніби для допомоги цим людям, насправді легітимізує примусове переселення українців з окупованих територій в окупаційну державу.