1 лютого Вища кваліфікаційна комісія зустрілася ще з 8 кандидатами до Апеляційної палати Антикорсуду. Колегія вкотре оголосила перерву стосовно усіх.

Показовою стала співбесіда із суддею Жовтневого районного суду Кривого Рогу Ігорем Чайкіним. Він потрапив до списку 55 негідних, який на початку січня презентували антикорупційні організації.

Серед претензій до кандидата можливе недостовірне декларування, відповідність рівня життя доходам (будинок площею 213 кв. м), а також ухвалення рішень російською мовою.

Колегія ВККС також мала низку запитань щодо майна Чайкіна та його дружини. Члени комісії допустили, що кандидат міг не дотриматися вимог щодо несуміщення посад. Оскільки мав корпоративні права в ТОВ і не передав їх в управління. На що кандидат переконував, нібито підприємство “жодних операцій і жодних дій не проводило”.

Щодо штрафів за порушення ПДР, то Чайкін наполягав, що нічого не порушував.

Нагадаємо, 30 січня ВККС розпочала етап співбесід з кандидатами, які пройшли перевірку Громадської ради міжнародних експертів. Загалом комісія має зустрітися з 71 правником.

Більше новин щодо запуску ВАС читайте за тегом #Антикорсуд.