17 громадських організацій закликали політичні партії та кандидатів у депутати підтримати вимоги громадянського суспільства, необхідні для встановлення реальної, а не декларативної справедливості в Україні.

Свобода та справедливість є найбільшими цінностями для українців. Однак навіть після революції гідності бажана справедливість не настала.

Причини — провалена реформа судів, прокуратури, поліції, а також відсутність покарання топ-корупціонерів.

Замість займатися своїми реальними функціями, частина правоохоронних органів кришує корупцію. Українська феміда підзвітна політикам, а не суспільству. А позитивні зміни, які вдалось досягти протягом останніх 5 років, постійно опиняються під ризиком знищення.

Саме тому українські громадські організації об’єдналися, щоб висунути спільні вимоги до політичних партій, які балотуються до Верховної Ради на виборах 2019 року.

Вони вимагають від наступного парламенту встановлення справедливості.

Для цього народні депутати повинні забезпечити належну реформу судової системи, прокуратури, поліції, перезавантаження частини антикорупційних органів, повернення відповідальності за незаконне збагачення, позбавити СБУ невластивих функцій та зберегти такі позитивні зміни, як міжнародні закупівлі ліків.

Громадські організації закликають учасників парламентських перегонів підтримати Порядок денний встановлення справедливості, а також втілити його в життя після проходження до Верховної Ради.

Зі свого боку, активісти готові зустрічатися з представниками політичних партій для публічного обговорення порядку денного.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(430) "Народні депутати повинні забезпечити належну реформу судової системи, прокуратури, поліції, перезавантаження частини антикорупційних органів, повернення відповідальності за незаконне збагачення, позбавити СБУ невластивих функцій." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Народні депутати повинні забезпечити належну реформу судової системи, прокуратури, поліції, перезавантаження частини антикорупційних органів, повернення відповідальності за незаконне збагачення, позбавити СБУ невластивих функцій.

Довідково

Трансперенсі Інтернешнл Україна – акредитований представник глобального руху Transparency International, що комплексно підходить до розробки і впровадження змін задля зниження рівня корупції. 

ТІ Україна адмініструвала та передала державі системи ProZorro, ProZorro.Продажі, eHealth та E-Data. Також наш інноваційно-експертний центр впровадив Рейтинг прозорості міст і розбудовує спільноту DOZORRO для контролю за публічними закупівлями.

Контакти для медіа: Олеся Коваль, [email protected].

Джерело: