1 листопада представники громадськості, зокрема виконавчий директор глобальної антикорупційної мережі Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин, поспілкувалися з Ангелою Меркель під час закритої зустрічі. Обговорювали ситуацію напередодні виборів, антикорупційні реформи та необхідність захисту активістів та реформаторів. Робочий візит пані Меркель до України тривав один день.

На закритій зустрічі з бундесканцлером Німеччини Ангелою Меркель та її радниками були, зокрема, виконавчий директор міжнародного антикорупційного руху Transparency International в Україні Ярослав Юрчишин, виконавчий директор Центру протидії корупції Дарина Каленюк та голова Правління Громадянська мережа «Опора» Ольга Айвазовська.

Представники громадського сектору обговорювали з пані Меркель політичну та економічну ситуацію напередодні виборів, зокрема наголосили на ризиках у Південних та Східних областях України, антикорупційну боротьбу, необхідність зміцнення реформ, які вже почалися, важливість захисту активістів та тих, хто контролює владу від зловживань.

«Подякував за підтримку Європейського Союзу, санкції. Передав команді пані Меркель листа про заклик розслідувати справи атак на активістів, підготовлений глобальним Секретаріатом Transparency International. У питанні децентралізації торкнулися неприємної теми атак на активістів, які є найкращими контролерами якості роботи на місцях. А відтак за це піддаються нападам», – прокоментував Ярослав Юрчишин.

Окрім того, передали лист від громадських організацій з проханням підтримки та футболку із символічним написом «Хто замовив Гандзюк?». Пані Ангела Меркель, у свою чергу, передала Катерині Гандзюк найщиріші вітання й бажання швидкого одужання.

Варто зазначити, що під час зустрічі зі студентами в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка Ангела Меркель у відповіді на питання про три найважливіші реформи в Україні назвала боротьбу з корупцією за підтримки міжнародних експертів, децентралізацію та приватизацію.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(298) "У питанні децентралізації торкнулися неприємної теми атак на активістів, які є найкращими контролерами якості роботи на місцях. А відтак за це піддаються нападам" ["quote_author"]=> string(29) "Ярослав Юрчишин" }

У питанні децентралізації торкнулися неприємної теми атак на активістів, які є найкращими контролерами якості роботи на місцях. А відтак за це піддаються нападам

Ярослав Юрчишин