Викривача корупції на “Енергоатомі” Олега Поліщука поновили на посаді.

А зробив це Шевченківський районний суд Києва. Також суд постановив стягнути з роботодавця втрачену зарплату за вимушений прогул.

Ми неодноразово писали про цей випадок і закликали до справедливості у справі цього викривача. А також до врегулювання законодавства для здорового захисту усіх викривачів.

Олег Поліщук майже сім років працював директором  із запобігання і протидії корупції в ДП “НАЕК «Енергоатом»”. За цей час він створив та забезпечив роботу ефективної антикорупційної комплаєнс-служби. Завдяки цьому підприємство вийшло у лідери прозорості серед українських ДП.

У 2020-му році Олег Поліщук повідомив про корупцію на “Енергоатомі”. Того ж дня, т.в.о. президента “Енергоатому” Петро Котін, якого й стосувалось повідомлення, відсторонив Поліщука й ініціював службове розслідування. Згодом Поліщука ще й звільнили, а потім внесли до реєстру корупціонерів. 

Вирішити ситуацію не допомагали ні втручання НАЗК, ні норми закону про захист викривачів.

І ось, після пів року у пошуках рішення, Олег Поліщук має законні підстави повернутися працювати і працювати на підприємстві, де влаштували таку ситуацію. Щоб продовжити роботу над знищенням корупції, щоб довести, що держпідприємство може бути прозорим та підзвітним.