Transparency International Ukraine вимагає від херсонських правоохоронців результативного розслідування атаки на Катерину Гандзюк. Поліція має нарешті показати суспільству, що напади на громадських активістів — це злочин, за який неодмінно доведеться відповідати.

Українське представництво міжнародного антикорупційного руху Transparency International обурене повідомленнями з Херсону про жорстокий напад на Катерину Гандзюк. Застосування проти громадського діяча кислоти серед білого дня біля власного будинку — це новий виклик для правоохоронної системи України.

Протягом минулого року ми вже були свідками підпалів офісів ЗМІ, побиття викривачів, обливанням зеленкою активістів. Суспільство систематично отримує сигнал про небезпеку займати активну громадянську позицію. Це неприпустимо. Нарешті, прийшов час Національній поліції дати чіткий сигнал про те, що будь-які спроби застосування сили проти активістів будуть викриті, а особи які здійснюють напади – притягнуті до відповідальності.

Застерігаємо херсонську поліцію від спокуси спустити справу на гальмах. Адже Катерина Гандзюк була і є критиком місцевих правоохоронних органів за їхню не завжди послідовну позицію у захисті суверенітету України та правопорядку в місті.

Очікуємо результатів розслідування та встановлення замовників цього злочину та їхніх мотивів.