Антикорсуд у першій інстанції поставив крапку та виніс обвинувальний вирок експрокурору ГПУ Олександру Матюшку.

Той пропонував від 5 до 10 тисяч доларів (залежно від посади), бо хотів працевлаштуватися в Антикорупційному бюро. Матюшко намагався підкупити голову Ради громадського контролю при НАБУ Олексія Гриценка, оскільки той був членом конкурсної комісії. Комісія обирала детективів, керівників відділів, підрозділів і заступників начальників відділів

17 лютого 2016 року детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали Матюшка. У квітні 2016 року справу скерували до Голосіївського райсуду, де за 3 роки суд так і не виніс вироку. Восени 2019 року провадження передали до Вищого антикорупційного суду, де його почали розглядати з початку.

Суд призначив колишньому прокурору покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки без конфіскації майна (ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу). Водночас сторона обвинувачення інкримінувала Матюшку ч.4 ст. 369 КК, яка передбачає більш жорстке покарання від 5 до 10 років позбавлення волі.

Деталі про допит Олексія Гриценка в Антикорсуді можна почитати в матеріалі судового репортера Ірини Салій.

Більше про попередні рішення ВАКС дізнавайтеся у розділі “Справи Антикорсуду”.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(348) "Матюшко пропонував від 5 до 10 тисяч доларів, бо хотів працевлаштуватися в НАБУ. Експрокурор намагався підкупити голову РГК НАБУ Олексія Гриценка, оскільки той був членом конкурсної комісії. " ["quote_author"]=> string(0) "" }

Матюшко пропонував від 5 до 10 тисяч доларів, бо хотів працевлаштуватися в НАБУ. Експрокурор намагався підкупити голову РГК НАБУ Олексія Гриценка, оскільки той був членом конкурсної комісії.