ВРП повернула без розгляду клопотання про тимчасове відсторонення Вовка, аргументуючи це тим, це тим, що йому неналежним чином вручили підозру.

Таким чином Вовк та його колеги, яких підозрюють у створенні злочинної організації та захопленні влади через вплив на органи правосуддя, продовжать чинити правосуддя в скандальному Окружному адміністративному суді Києва. І суддівське самоврядування не бачить в цьому проблеми і достатньо доказів для відсторонення фігурантів цієї справи.

Так само ВРП відмовилася відвести свого члена Павла Гречківського від розгляду клопотання про відсторонення Вовка. За даними НАБУ, Вовк тісно спілкувався з Гречківським і впливав на його діяльність як члена ВРП — про це, знову ж таки, було згадано в “плівках ОАСК”. Однак ВРП було недостатньо доказів того, що на плівках був голос саме Гречківського.

Засідання ВРП було фактично закритим — журналістів та представників громадських організацій до зали не пустили, посилаючись на карантинні обмеження. Жодної онлайн-трансляції також не велося, а перед будівлею Вищої ради правосуддя було виставлено кордон Національної гвардії. Щоправда, жоден із цих заходів не завадив Павлу Вовку долучитися до засідання.

Нагадаємо, що НАБУ просило про відсторонення Вовка від здійснення правосуддя на час проведення розслідування щодо записів нібито з його кабінету, останній із яких був опублікований сьогодні. Сам голова ОАСК неодноразово скаржився на тиск з боку НАБУ. Мовляв, горезвісні плівки “спровокували” інформаційну кампанію, яка тисне на судову систему в країні.

Звичайно, таке рішення ВРП не зупиняє розслідування справи щодо суддів ОАСК та інших фігурантів. Проте Вовк, який лишився на своїй посаді 100%, не допоможе ефективному розслідуванню. Це в черговий раз демонструє потребу судової реформи в Україні, яка має початися з реформи Вищої ради правосуддя.