06.12.2016

Transparency International Україна та члени родин героїв Небесної Сотні нагородять найактивніших антикорупціонерів року

9 грудня весь світ відзначає Міжнародний день боротьби з корупцією. Transparency International Україна спільно з ГО «Родина Героїв Небесної Сотні» в цей день відзначать найактивніших антикорупціонерів року, які номінувалися на спеціальну відзнаку ім. Героя Небесної Сотні Юрія Поправки. Ця відзнака має підтримати тих, хто, як і Герої Небесної Сотні, не боїться йти проти корумпованої системи і відкрито бореться за свої права.

Конкурс тривав з 10 листопада по 25 листопада 2016 р. Кандидатів міг номінувати кожен, так само вони могли податися самостійно. Журі у складі представників родин Героїв Небесної Сотні та Transparency Intenational Україна обрали трьох переможців за номінаціями журналіст-розслідувач; супротивник системи. Перевагу було віддано регіональним антикорупціонерам, які намагаються творити зміни на регіональному рівні і не мають широкої підтримки всеукраїнських медіа.

Вручення відзнак відбудеться 9 грудня, 2016 року з 14:00 до 16:00 у Клубі Кабінету Міністрів під час громадського Форуму, за адресою: вул. Інститутська, 7. Захід Для участі в заході прохання зареєструватися за посиланням

Відзнака за найкращу антикорупційну ініціативу носить ім’я Героя Небесної Сотні Юрія Поправки, який був завзятим антикорупціонером. 19-річний Юрій навчався заочно на факультеті соціології та права Київського політехнічного інституту, працював у одному з відділень Ощадбанку України в місті Києві. Під час Революції Гідності спочатку його було зараховано до 23-ї сотні Самооборони Майдану. Навесні 2014 року разом з трьома товаришами Юрій вирушив до Слов’янська, де у квітні потрапив у полон до терористів та загинув від страшних тортур. Разом із тілом Юрія також було знайдено тіла іще двох убитих Героїв Небесної Сотні – Володимира Рибака з міста Горлівки та Юрія Дяковського з міста Стрия.

Антикорупційна відзнака імені Юрія Поправки буде найкращим способом ушанувати його пам’ять та підкреслити, що його подвиг не був даремним. Організатори відзнаки прагнуть підтримати активних людей на місцях, які не можуть жити в корумпованому середовищі та борються з ним попри все.

Організаторі Форуму, під час якого відбудеться вручення відзнаки: Громадянська Платформа Нова Країна, Реанімаційний Пакет Реформ, cпільна урядово-громадська ініціатива “Разом проти корупції”, аналітична платформа YouControl, Міжнародна організація розвитку права(IDLO), рух “Чесно”, центр AXIOS.