Допоки тривав саміт G20, росія протягом одного дня випустила по українських містах під сотню ракет й десяток дронів, залишивши майже 10 млн українців без світла. Імперія брязкає ядерною зброєю та погрожує ударами по “центрах прийняття рішень”, якщо Україні продовжать постачати західну зброю або визнають росію країною, яка спонсорує тероризм. А ще погрожує Третьою світовою війною. 

Геноцид українського народу, удари по енергетичній інфраструктурі, масові катування українців, “тихий терор” на окупованих територіях і екоцид — неповний перелік звірств, за які відповідальна росія. Окрім цього, ворог займається інформаційним і кібертероризмом: атакують сайти і сервіси, поширюють фейки на весь світ та пропаганду на окупованих територіях.

Ми закликаємо Європарламент підтримати резолюцію щодо визнання рф спонсоркою тероризму. Це необхідно, щоб посилити її політичну й економічну ізоляцію.

Нещодавно ПАРЄ визнала російський режим — терористичним. Це стало першим випадком такого визнання з боку міжнародної організації. І хоч резолюція останньої не є зобов’язальною, вона все ж має політичний вплив. Це підкреслює антиросійські настрої в Європейському Союзі і підтверджує підтримку європейцями перемоги України. 

Активна і чітка позиція європейських країн, своєю чергою, може мотивувати США до офіційного визнання росією країною-спонсоркою тероризму.

Тож визнання Європарламентом росії спонсоркою тероризму означатиме подальшу консолідацію міжнародної спільноти та посилення тиску на РФ завдяки офіційним та добровільним санкціям. 

росія і росіяни мають заплатити за всі свої злочини. Зло має бути покаране і зупинене.