Коли Олексій Ярильченко ще був студентом Київського політехнічного університету, він разом із друзями-волонтерами почав публічно говорити про корупцію в Товаристві Червоного Хреста в Україні. Гуманітарну допомогу продавали, а за безкоштовні медичні курси стягувалися гроші. Мало хто з українців легко в це повірив. Тим більше після Євромайдану 2013-2014 років. Для Олексія громадська діяльність – спосіб змінити життя в країні на краще.

Після вимушеного переїзду з рідного Донецька через військові дії Олексій допомагав із евакуацією людей та їхньою адаптацією до нового життя. Наразі він із товаришами допомагають медичній реформі. Їхня Українська асоціація серця займається профілактикою серцево-судинних захворювань в Україні.

Під час корупційного скандалу в Товаристві Червоного Хреста ТІ Україна надавала юридичну підтримку групі волонтерів, які вирішили боротися проти корупції в гуманітарній організації. Минулого 2017 року Олексій Ярильченко підтримав флешмоб #ЯнеДаю #IDontBribe під час комунікаційної кампанії ТІ Україна.