Вже пів року ТІ Україна розповідає батькам про способи моніторингу ними шкільних закупівель. І тепер ми презентуємо спеціальний методичний посібник, в якому зібрано всі корисні інструкції з контролю за роботою шкіл у цій сфері.

Найкраще рішення для батьків переконатися, що діти отримують все необхідне, – самотужки контролювати дії органів влади, насамперед самих шкіл та їхніх органів управління. Саме на це спрямований спеціальний проєкт Що купує твоя школа”, який розробила Transparency International Ukraine.

Головний продукт нашого проєкту — онлайн-мапа шкільних закупівель, на якій позначені школи та дитсадки 24 обласних центрів України. Однак ми також не оминули увагою і батьків з інших міст. Для них експерти ТІ Україна підготували низку інструкцій, які допоможуть отримати усю необхідну інформацію з цієї теми.. 

Зокрема, ми розповідаємо про:

  • правила оформлення батьківських внесків, 
  • поради з підготовки інформаційних запитів про закупівлі до управління освіти,
  • а також інструкції про те, як знайти свою школу на моніторинговому порталі DOZORRO.

Для зручності батьків всі ці інструкції ми зібрали в окремий посібник “Як перевірити закупівлі школи”, що допоможе швидко знайти найбільш ефективний спосіб для аналізу закупівель саме вашого навчального закладу. З нього всі небайдужі батьки зможуть отримати детальний перелік кроків, щоб не лише перевірити закупівлі школи чи дитячого садка, а й вплинути на деякі з цих рішень. 

Кожен охочий може завантажити цей посібник за посиланням нижче.

array(3) { ["quote_image"]=> bool(false) ["quote_text"]=> string(394) "Для зручності батьків всі ці інструкції ми зібрали в окремий посібник “Як перевірити закупівлі школи”, що допоможе швидко знайти найбільш ефективний спосіб для аналізу закупівель саме вашого навчального закладу." ["quote_author"]=> string(0) "" }

Для зручності батьків всі ці інструкції ми зібрали в окремий посібник “Як перевірити закупівлі школи”, що допоможе швидко знайти найбільш ефективний спосіб для аналізу закупівель саме вашого навчального закладу.